Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝτιΚάπριο: Συνεργάζεται με το υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση 1MDB

Το μαλαισιανό fund, για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και για κλοπή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να χρηματοδότησε τόσο το Ίδρυμα του γνωστού ηθοποιού, όσο και την ταινία "Ο Λύκος της Wall Street".

ΝτιΚάπριο: Συνεργάζεται με το υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση 1MDB

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δήλωσε πως περιμένει κατευθύνσεις από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με την υπόθεση της χορήγησης κεφαλαίων για το περιβαλλοντικό ίδρυμά του ή την ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» από το μαλαισιανό fund 1MDB.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο γνωστός ηθοποιός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω των εκπροσώπων του, στην οποία αναφέρει πως θα επιστρέψει όποια δώρα ή δωρεές συνδέονται με το 1MDB, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

«Τόσο ο κ. ΝτιΚάπριο όσο και το Ίδρυμα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συνεχίζουν να στηρίζουν πλήρως όλες τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της απόδοσης δικαιοσύνης στο ζήτημα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο κ. ΝτιΚάπριο είναι ευγνώμων για της κατευθύνσεις και τις οδηγήσεις της κυβέρνησης ως προς το πώς θα επιτευχθεί αυτό», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια εκπάλησαν από το fund από άτομα του στενού κύκλου του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Najib Razak, ο οποίος δημιούργησε το fund το 2009 λίγο αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, με στόχο να προωθήσει έργα οικονομικής ανάπτυξης. Όμως, με την πάροδο των ετών, το fund με την πάροδο των ετών έφτασε να έχει χρέη ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει διαδικασίες για κατάσχεση 1,3 δισ. δολαρίων που, όπως υποστηρίζει, εκπλάπησαν από το fund για να αγοραστούν περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων πολυτελή ακίνητα σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος αξίας 35 εκατ. δολαρίων, έργα τέχνης του Βαν Γκόγκ και του Μονέ, ενώ με τα χρήματα αυτά χρηματοδοτήθηκε και η ταινία «Ο Λύκος της Wall Street».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v