Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Αύξηση 57% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 1,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 15% σε 8,91 δισ. Καταλύτης για την ενίσχυση της κερδοφορίας τα κέρδη από το trading.

Morgan Stanley: Αύξηση 57% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της αυξήθηκαν κατά 57% καθώς ωφελήθηκε από την ανάκαμψη στο trading που βοήθησε όλες τις μεγάλες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ή 81 cents ανά μετοχή, έναντι 1,02 δισ. ή 48 cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 15% σε 8,91 δισ. δολάρια από 7,77 δισ. πέρυσι, όταν η υποτονική δραστηριότητα στο trading και οι απώλειες στο χαρτοφυλάκιο private equity στην Ασία οδήγησαν την τράπεζα σε ένα από τα χειρότερα τρίμηνα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 63 cents ανά μετοχή από έσοδα 8,17 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα της τράπεζας από την επενδυτική τραπεζική υποχώρησαν ελαφρώς σε 1,23 δισ. δολάρια από 1,31 δισ. πέρυσι.

Στο τμήμα διαχείρισης πλούτου, τα έσοδα ενισχύθηκαν σε 3,88 δισ. δολάρια από 3,64 δισ. πέρυσι. Το περιθώριο κέρδους της μονάδας ήταν 23% από 22,5% το προηγούμενο τρίμηνο. Η τράπεζα είχε θέσει στόχο για περιθώριο 22%.

Οι μετοχές της Morgan Stanley έχουν εμφανίσει καλύτερες επιδόσεις από εκείνες των μεγαλύτερων αντιπάλων της από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά. Έχουν καταγράψει άνοδο 24% από τον Ιούλιο και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v