Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Σαουδική Αραβία άντλησε $17,5 δισ. με διεθνές ομόλογο

Ποσό-ρεκόρ συγκέντρωσε η Σαουδική Αραβία στο ντεμπούτο της στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Στο 3,44% η απόδοση του 10ετούς τίτλου. Στις 44 μονάδες βάσης το spread με το γειτονικό Κατάρ.

H Σαουδική Αραβία άντλησε $17,5 δισ. με διεθνές ομόλογο

H Σαουδική Αραβία βγήκε για πρώτη φορά στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων και άντλησε 17,5 δισ. δολάρια.

Η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές επέτρεψε στη χώρα του Περσικού Κόλπου να συγκεντρώσει περισσότερα από την έκδοση χρέους των 16,5 δισ. δολαρίων της Αργεντινής νωρίτερα το 2016, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ για μια αναδυόμενη αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Σαουδική Αραβία έκλεισε το βιβλίο για την πρώτη έκδοση ομολόγου αποτιμημένου σε δολάρια την Τετάρτη, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν πως οι προσφορές από τους επενδυτές ανήλθαν στα 67 δισ. δολάρια.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον έδωσε στο βασίλειο τη δυνατότητα να αυξήσει την έκδοση από τα 10 με 15 δισ. δολάρια που είχε προγραμματίσει αρχικά.

Η έκδοση χρέους της Σαουδικής Αραβίας θα περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς τίτλους, 5ετούς, 10ετούς και 30ετούς ωρίμανσης, με απόδοση 2,63%, 3,44% και 4,64% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις είναι αρκετά χαμηλότερες από την αρχική αποτίμηση, σύμφωνα με την οποία το 10ετές ομόλογο θα είχε απόδοση 3,6%. Με βάση τα νούμερα αυτά, η Σαουδική Αραβία δανείστηκε με επιτόκιο 44 μονάδες βάσης υψηλότερο από το Κατάρ, αντί για 50 μονάδες βάσης που αναμενόταν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v