Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: Αναβάλλονται οι τοπικές εκλογές για το 2017

Το 2017 αντί το Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι εκλογές για τους κυβερνήτες των πολιτείων της Βενεζουέλας, μετά από απόφαση του εκλογικού συμβουλίου. Για επικίνδυνη τάση που δρα εντός των ορίων του συντάγματος, κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Βενεζουέλα: Αναβάλλονται οι τοπικές εκλογές για το 2017

Οι εκλογές για τους κυβερνήτες των πολιτειών της Βενεζουέλας θα διεξαχθούν το 2017 αντί για τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το εκλογικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως οι αρχές καθυστερούν την διεξαγωγή των εκλογών γιατί φοβούνται την ετυμηγορία του λαού.

Τα ποσοστά αποδοχής του Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ούγκο Τσάβες το 2013, έχουν υποχωρήσει στο 20%.

Η τετραετής θητεία των 23 κυβερνητών αναμενόταν να λήξει στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά η επικεφαλής του εκλογικού συμβουλίου, Τιμπισάι Λουσένα, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν στα μέσα του 2017.

Αν και η κα. Λουσένα δεν επικαλέστηκε συγκεκριμένους λόγους για την μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι η λήψη έκτακτων μέτρων είναι δικαιολογημένη εξαιτίας του «οικονομικού πολέμου» των ΗΠΑ εναντίον της χώρας και της βουτιάς στις τιμές του αργού.

«Η απόφαση του εκλογικού συμβουλίου είναι μέρος μιας επικίνδυνης τάσης από ένα καθεστώς που δρα ξεκάθαρα εκτός των ορίων του συντάγματος» ανέφερε ο αντιπολιτευτικός συνασπισμός της Δημοκρατικής Ενότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v