Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα προστατέψουμε την ελεύθερη μετακίνηση των τραπεζιτών

Το πρόβλημα της κοινής γνώμης με τη μετανάστευση δεν αφορά τους εργαζομένους με υψηλά προσόντα, δήλωσε σε επιτροπή της Βουλής ο Βρετανός υπουργός Οικονμικών.

Bρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα προστατέψουμε την ελεύθερη μετακίνηση των τραπεζιτών

Η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στους μετανάστες με υψηλά προσόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, να μετακινούνται ελεύθερα μετά το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις για την προστασία των τραπεζιτών και των εργαζομένων στο City μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Χάμοντ υποστήριξε πως η προστασία των μεταναστών με υψηλά προσόντα «δεν είναι το πρόβλημα».

«Όταν η κοινή γνώμη λέει πως έχει πρόβλημα με τη μετανάστευση, δεν μιλάει για τους καθηγητές πληροφορικής, τους χειρούργους ή τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος επισήμανε πως δεν γνωρίζει κανέναν έλεγχο στη μετανάστευση που να εμποδίζει τις μεγάλες τράπεζες να μετακινούν εργαζομένους σε διαφορετικές μονάδες, τονίζοντας «πως αυτό είναι θεμελιώδες για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v