Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fairfax εξαγόρασε μονάδες της AIG σε Ευρώπη και Λ. Αμερική

Η καναδική Fairfax θα αποκτήσει δικαιώματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου της AIG με επιχειρήσεις σε έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Fairfax εξαγόρασε μονάδες της AIG σε Ευρώπη και Λ. Αμερική

Ο αμερικάνικος ασφαλιστικός κολοσσός ΑΙG ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει μονάδες του στην Λατινική Αμερική και στην Ανατολική Ευρώπη στην καναδική Fairfax έναντι 240 εκατ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η AIG ανέφερε ότι θα πουλήσει ορισμένες από τις εμπορικές και καταναλωτικές ασφαλιστικές δραστηριότητες της στην Αργεντινή, την Κολομβία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, τη Βενεζουέλα και την Τουρκία.

Η Fairfax θα αποκτήσει επίσης δικαιώματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου με επιχειρήσεις σε έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, η AIG πούλησε την μονάδα εγγύησης στεγαστικών στην Arch Capital έναντι 3,4 δισ. δολαρίων. Τον περασμένο μήνα, πούλησε την Ascot στο Επενδυτικό Συμβούλιο του Συνταξιοδοτικού Ταμείου του Καναδά (CPPIB), σε ένα ντιλ που ανήλθε στα 1,1 δισ. δολάρια.

Ο ασφαλιστικός κολοσσός ανέφερε πως οι εκχωρήσεις είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου που δίνει προτεραιότητα σε μεγάλες οικονομίες, οι οποίες προσφέρουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και δυνατότητες για οικονομίες κλίμακας. «Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της AIG και της Fairfax» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της AIG, Πίτερ Χάνκοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v