Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: «Αγνοούνται» $11 δισ. από κρατική πετρελαϊκή

Για εκτεταμένη διαφθορά κατηγορεί την κρατική πετρελαϊκή PDVSA επιτροπή του Κογκρέσου της Βενεζουέλας. Δυσκολεύεται να αποπληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της η εταιρεία. Κρίσιμη η ανταλλαγή ομολόγων.

Bενεζουέλα: «Αγνοούνται» $11 δισ. από κρατική πετρελαϊκή

Επιτροπή του Κογκρέσσου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 11 δισ. δολάρια «αγνοούνται» από τα έσοδα της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA την περίοδο 2004 με 2014.

Περιγράφοντας το ποσό «ως μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής», ο πρόεδρος της επιτροπής, Φρέντι Γκεβάρα, ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν εστία εκτεταμένης διαφοράς.

«Μιλάμε για περίπου 11 δισ. δολάρια που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν» σημείωσε ο κ. Γκεβάρα, βουλευτής της αντιπολίτευσης, κατά την παρουσίαση έκθεσης της επιτροπής για την PDVSA.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τη Δευτέρα η PDVSA ανέφερε πως «θα είναι δύσκολο» να πληρώσει το χρέος της αν δεν προχωρήσει μια ανταλλαγή ομολόγων.

«Αν η PDVSA δεν καταφέρει να πληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της, είναι γιατί έκλεψαν αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Γκεβάρα.

Η PDVSA δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να κάνει κάποιο σχόλιο για τις κατηγορίες της επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v