Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Yahoo ζητά... βοήθεια από τις ΗΠΑ για να εξηγήσει τα ανεξήγητα

Ο τεχνολογικός κολοσσός ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν το απόρρητο των πληροφοριών που σχετίζονται με τη διαταγή σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι συνέλεξε πληροφορίες χρηστών για λογαριασμό της κυβέρνησης, προκειμένου να καθησυχάσει τους χρήστες του.

H Yahoo ζητά... βοήθεια από τις ΗΠΑ για να εξηγήσει τα ανεξήγητα

Η Yahoo ζήτησε την Τετάρτη από τον διευθυντή της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence), James Clapper, να της επιτρέψει να ρίξει περισσότερο φως στο θέμα των πληροφοριών που συγκεντρώνει για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε επιστολή του, η οποία έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο της Yahoo, ο γενικός σύμβουλος της εταιρίας, Ron Bell, κάλεσε τον Clapper να άρει το απόρρητο των πληροφοριών που σχετίζονται με μια διαταγή, που υποτίθεται πως οδήγησε στη συγκέντρωση προσωπικών στοιχείων χρηστών από την εταιρία για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η Yahoo προσπαθεί να καθησυχάσει τους χρήστες της μετά τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τα οποία ανέφεραν νωρίτερα αυτό το μήνα πως «σκάναρε» emails για να «ξεχωρίσει» πληροφορίες που θα ενδιέφεραν τις αρχές, μεταδίδει το MarketWatch.

Ρεπορτάζ του Reuters υποστήριξε το προηγούμενο διάστημα ότι τα συστήματα του τεχνολογικού κολοσσού μπορούσαν να «σκανάρουν» όλα τα μηνύματα των χρηστών, πράγμα που θα αποτελούσε άνευ προηγουμένου παρακολούθηση σύμφωνα με τον Alex Abdo, νομικό της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (American Civil Liberties Union - ACLU).

Η Yahoo επέκρινε το δημοσίευμα ως «παραπλανητικό» και υποστήριξε πως το σύστημα συλλογής emails που περιγράφεται στο ρεπορτάζ «δεν υπάρχει».

Αλλά επειδή οι λεπτομέρειες των κυβερνητικών συστημάτων παρακολούθησης είναι συχνά απόρρητες ή προστατεύονται από δικαστικές εντολές, η Yahoo δεν μπορεί να σκιαγραφήσει λεπτομερώς την κατάσταση, εξηγεί η Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v