Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Verizon: Στα 3,6 δισ. δολάρια υποχώρησαν τα κέρδη τριμήνου

Ο πόλεμος τιμών των φορέων τηλεπικοινωνιών έπληξε για ένα ακόμη τρίμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6,7% σε 30,94 δισ. Εκκρεμεί η εξαγορά της Yahoo.

Verizon: Στα 3,6 δισ. δολάρια υποχώρησαν τα κέρδη τριμήνου

Η Verizon Communications ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά της υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο, καθώς ο αριθμός των νέων συνδρομητών μειώθηκε δραματικά εν μέσω του πολέμου τιμών που συνεχίζει να πλήττει τον φορέα ασύρματης τηλεφωνίας.

Συνολικά, η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 3,6 δισ. δολαρίων ή 89 cents ανά μετοχή, από τέσσερα δισ. ή 99 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,01 δολάριο ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 99 cents.

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν κατά 6,7% σε 30,94 δισ. δολάρια. Το ποσό δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών του Thomson Reuters για 31,09 δισ. δολάρια.

Όπως τονίζει το MarketWatch, πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση για τον φορέα τηλεπικοινωνιών, έπειτα από έξι χρόνια ανάπτυξης. Η Verizon «κυνηγά» έσοδα το τελευταίο διάστημα, κυρίως μέσω εξαγορών. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε πως αγοράζει τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία της Yahoo, για 4,83 δισ. δολάρια σε μετρητά, αν και αυτή η συμφωνία αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες μετά την αποκάλυψη του χάκινγκ και του γεγονότος ότι η εταιρία συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα χρηστών για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

H Yahoo ανακοίνωσε την Τρίτη διπλασιασμό κερδών για το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v