Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υψηλό ρεκόρ στο trading νομισμάτων στο flash crash της στερλίνας

Μέσα στα λίγα λεπτά κατά τα οποία η στερλίνα «βούλιαξε» πάνω από 6% στις 7 Οκτωβρίου, η τράπεζα διαχειρίστηκε όγκους-ρεκόρ σε συναλλαγές. Το peak ήταν 50% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ της.

UBS: Υψηλό ρεκόρ στο trading νομισμάτων στο flash crash της στερλίνας

Η UBS Group, ο τρίτος μεγαλύτερος trader νομισμάτων στον κόσμο, γνωστοποίησε ότι διαχειρίστηκε αριθμό-ρεκόρ συναλλαγών στα νομίσματα στη διάρκεια του flash crash της στερλίνας νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Επεξεργαστήκαμε τον υψηλότερο όγκο μας σε συναλλαγές σε ένα λεπτό –ήταν πολλές χιλιάδες συναλλαγές και το peak ήταν 50% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ μας στους όγκους», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Anthony Hall, επικεφαλής στην UBS για τις ισοτιμίες, τα επιτόκια και την πίστωση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με το στέλεχος, το σύστημα της ελβετικής τράπεζας κατάφερε να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό συναλλαγών τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, στις 7 Οκτωβρίου, μέσα ελάχιστα λεπτά η στερλίνα «βούλιαξε» πάνω από 6% έναντι του δολαρίου στα χαμηλότερα επίπεδά της εδώ και 31 χρόνια και ανέκαμψε αργότερα μέσα στην ημέρα. Η αγορά απέδωσε σε διάφορους «ενόχους» τις διακυμάνσεις, ενώ μεταξύ των πιθανοτήτων είναι κάποιο ανθρώπινο λάθος ή trading μέσω αλγορίθμων.

«Τώρα η στερλίνα υφίσταται τις συνέπειες», τόνισε ο Hall σύμφωνα με το πρακτορείο που κάνει λόγο για «ρετσινιά» στο βρετανικό νόμισμα. «Του έχει ''κολλήσει'' η ταμπέλα του μη ρευστοποιήσιμου νομίσματος. Πρέπει να επιδείξει καλή συμπεριφορά για πολύ καιρό για να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου στο νόμισμα», πρόσθεσε ο trader.

Σχετικά με την επιρροή που ασκούν στο νόμισμα οι πολιτικές της Fed και των άλλων κεντρικών τραπεζών, ο Hall σχολίασε πως «οι κεντρικές τράπεζες οδηγούν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας ή της απουσίας δραστηριότητας στις αγορές. Δεν είναι πλέον τόσο ξεκάθαρο το αν θα συνεχιστεί αυτή η πορεία μελλοντικά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ενδιαφέροντα γεγονότα στην αγορά, τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες στο μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v