Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά $47 δισ. από BAT για πλήρη εξαγορά της Reynolds American

Η καπνοβιομηχανία έχει ήδη στην κατοχή της περίπου το 42% της Reynolds American. Επιδιώκει να αγοράσει το υπόλοιπο 57,8% για 47 δισ. δολάρια. Προσφέρει 20 δισ. σε μετρητά και 27 δισ. σε μετοχές.

Προσφορά $47 δισ. από BAT για πλήρη εξαγορά της Reynolds American

Η British American Tobacco προχώρησε σε προσφορά εξαγοράς για το μερίδιο της Reynolds American που δεν βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχό της, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Η BAT ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε να αγοράσει το εναπομείναν 57,8% της Reynolds, για 56,50 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε premium 20% στο κλείσιμο της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά η συμφωνία θα είναι αξίας 47 δισ. δολαρίων, ενώ από αυτά τα 20 δισ. θα πληρωθούν σε μετρητά και τα 27 δισ. σε μετοχές.

«Είμαστε περήφανοι με το ιστορικό του ομίλου στις συνεπείς αποδόσεις που φέρνει για τους μετόχους, και το να συνδυάσουμε αυτές τις δύο σημαντικές εταιρίες θα ισχυροποιούσε κι άλλο αυτές τις αποδόσεις στο μέλλον», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BAT, Nicandro Durante.

Εφόσον πραγματοποιηθεί, η συμφωνία θα συνδυάσει δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα του καπνού, ενώνοντας τις μάρκες της BAT, που περιλαμβάνουν τις Dunhill και Lucky Strike, με την Camel της Reynolds.

Η σχέση των δύο εταιριών χρονολογείται πίσω στο 2004, όταν θυγατρική της BAT συγχωνεύθηκε με μια θυγατρική της Reynolds. Με αυτή τη συναλλαγή, η BAT απέκτησε περίπου το 42% των μετοχών της Reynolds American.

Η Reynolds είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στις ΗΠΑ σε όρους όγκου, μετά την Altria που παράγει τα Marlboro, παλαιότερα γνωστή ως Philip Morris.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v