Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ericsson: Ζημίες 233 εκατ. κορωνών το γ' τρίμηνο

Η εταιρία κατέγραψε ζημίες ύψους 26,2 εκατ. δολαρίων, έναντι καθαρών κερδών πέρυσι. Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για τα κέρδη τριμήνου, λόγω κοστών αναδιάρθρωσης 1,3 δισ. σουηδικών κορωνών. Βουτιά 93% στα λειτουργικά έσοδα.

Ericsson: Ζημίες 233 εκατ. κορωνών το γ τρίμηνο

Η Ericsson εμφάνισε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο, εν μέσω επιβράδυνσης στην αγορά εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, αλλά και άγριου ανταγωνισμού στην Ασία.

Όπως ανακοίνωσε η τεχνολογική εταιρία, για την περίοδο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι καθαρές της ζημίες ήταν 233 εκατ. σουηδικές κορώνες (26,2 εκατ. δολάρια), έναντι καθαρών κερδών ύψους 3,08 κορωνών την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ericsson εξέδωσε προειδοποίηση κερδών την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε πτώση 14% στις πωλήσεις τριμήνου, σε 51,1 δισ. από 59,2 δισ. κορώνες πέρυσι.

Τα λειτουργικά της κέρδη εμφάνισαν τεράστια υποχώρηση της τάξης του 93% σε 300 εκατ. από 5,1 δισ. κορώνες πέρυσι, κυρίως λόγω κόστους αναδιάρθρωσης, ύψους 1,3 δισ. κορωνών.

Με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Ericsson προειδοποίησε ότι οι τρέχουσες τάσεις στη βιομηχανία καταδεικνύουν «μια κάπως πιο αδύναμη ανάπτυξη στις πωλήσεις από το φυσιολογικό βάσει της εποχής, μεταξύ του τρίτου και τέταρτου τριμήνου», μεταδίδει το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v