Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Shell πουλά καναδικά περιουσιακά στοιχεία αξίας $1,04 δισ.

Μετά την αγορά της BG για 50 δισ. τον Φεβρουάριο, η εταιρία έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εκποιήσεων 30 δισ. δολαρίων παγκοσμίως. Πουλά στην Tourmaline Oil καναδικά περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το φυσικό αέριο, για 1,04 δισ. δολάρια.

Η Shell πουλά καναδικά περιουσιακά στοιχεία αξίας $1,04 δισ.

Η Royal Dutch Shell γνωστοποίησε το κλείσιμο συμφωνίας με την οποία πουλά περιουσιακά στοιχεία σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου του δυτικού Καναδά, αξίας 1,04 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος εκποιήσεων που εφαρμόζει παγκοσμίως προκειμένου να συγκεντρώσει μετρητά και να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές της.

Η εταιρία τόνισε ότι θα πουλήσει στην Tourmaline Oil αξιοποιημένες και μη αξιοποιημένες εκτάσεις στις δυτικές καναδικές επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία παράγουν αυτή τη στιγμή ξηρό αέριο και ρευστοποιημένο αέριο, ισοδύναμο με 24.860 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Shell προσπαθεί να εκποιήσει παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισ. δολαρίων, αφότου αγόρασε την BG τον Φεβρουάριο για 50 δισ. δολάρια.

Ειδικά στον Καναδά, η εταιρία πέρυσι «πάγωσε» σχέδια για ένα μεγάλο πρότζεκτ ασφαλτικής άμμου και προχώρησε σε απομείωση δύο δισ. δολαρίων.

«Ισχυροποιούμε τις δραστηριότητες σχιστολιθικού αερίου και δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν συνάδουν με τα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά μας σχέδια», υποστήριξε ο Andy Brown, επικεφαλής εξερεύνησης και παραγωγής στη Shell.

Πέρα από τις εκτάσεις αυτές, η Tourmaline θα αγοράσει από τη Shell επίσης και τρία καναδικά εργοστάσια επεξεργασίας φυσικού αερίου και αγωγούς περίπου 450 μιλίων στο πλαίσιο της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v