Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη τριμηνιαία άνοδος εσόδων για την AMD

Η τεχνολογική εταιρία εμφάνισε αύξηση 23% στις πωλήσεις, ωστόσο οι ζημίες του τριμήνου διπλασιάστηκαν και παραπάνω, σε 406 εκατ. δολάρια. Για το τρέχον τρίμηνο αναμένει πτώση 15% στα έσοδα, λόγω εποχικά χαμηλότερων πωλήσεων.

Δεύτερη τριμηνιαία άνοδος εσόδων για την AMD

Η Advanced Micro Devices ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, χάρη στα εξατομικευμένα τσιπ για κατασκευαστές videogames, αλλά και στα τελευταία της προϊόντα που έχουν να κάνουν με τα γραφικά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη προμηθεύτρια τσιπ μετά την Intel εμφάνιζε ζημίες για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια καθώς οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά και μείωσαν τα έσοδα κατά πάνω από δύο δισ. δολάρια για το σύνολο εκείνης της περιόδου.

Τώρα, η εταιρία κατέγραψε μια αύξηση 23% στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο σε 1,31 δισ. δολάρια, ποσό που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις της.

Πάντως, οι ζημίες της AMD στο τρίμηνο παραπάνω από διπλασιάστηκαν, σε 406 εκατ. δολάρια ή 50 cents ανά μετοχή. Εξαιρώντας κάποια κόστη, εμφάνισε κέρδη τριών cents ανά μετοχή, έναντι ζημίας 17 cents πέρυσι.

Η απώλεια που κατέγραψε παρά τις ενισχυμένες πωλήσεις οφείλεται σε κόστη ύψους 340 εκατ. δολαρίων, που προέκυψαν από αλλαγές στη συμφωνία της με την εταιρία που κατασκευάζει τα περισσότερα από τα τσιπ της.

Σύμφωνα με το MarketWatch, για το τρέχον τρίμηνο η AMD αναμένει μείωση 15% στα έσοδα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, εκτίμηση που αποδίδει σε εποχικά χαμηλότερες πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v