Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία θέλει να στείλει επιτηρητές στις αμερικανικές εκλογές!

«Κόλπο δημοσίων σχέσεων» και «προπαγανδιστικό τέχνασμα» χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί την κίνηση της Ρωσίας να ζητήσει να της επιτραπεί η παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας. Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιτρέψει ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο σε Ρώσους.

Η Ρωσία θέλει να στείλει επιτηρητές στις αμερικανικές εκλογές!

Με μια κίνηση που μάλλον αποσκοπεί στη γελοιοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για «χειραγώγηση» των προεδρικών εκλογών, η Ρωσία επιδιώκει να στείλει επόπτες στα αμερικανικά εκλογικά κέντρα στις 8 Νοεμβρίου, όπως μετάδωσαν την Πέμπτη ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Την προσπάθεια απέκρουσε άμεσα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ αξιωματούχος απείλησε με ποινική δίωξη σε περίπτωση που εμφανιστούν Ρώσοι επιτηρητές, σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας Izvestia και του καναλιού RT που επικαλείται το CNBC.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Mark Toner, χαρακτήρισε τη ρωσική κίνηση ως «κόλπο δημοσίων σχέσεων» και αρνήθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν σε Ρώσους διπλωματούχους να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, μια εκπρόσωπος του επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της πολιτείας της Λουιζιάνα, Tom Schedler, ο οποίος έλαβε αίτημα για να επιτρέψει Ρώσους επόπτες, χαρακτήρισε την κίνηση «προπαγανδιστικό τέχνασμα».

«Έχουμε επιτρέψει επιτηρητές από το εξωτερικό στο παρελθόν από άλλες χώρες, ποτέ από τη Ρωσία, ανέφερε η Meg Casper, προσθέτοντας πως το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας «μας είπαν να μην το κάνουμε».

Ο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος έρχεται δεύτερος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, διαμαρτύρεται εδώ και εβδομάδες για πιθανή νοθεία. Στη διάρκεια του τηλεοπτικού debate της Τετάρτης, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αρνήθηκε να απαντήσει στο αν θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

«Θα αποδεχθώ απόλυτα τα αποτελέσματα –αν νικήσω», ανέφερε την Πέμπτη σύμφωνα με το CNBC.

Πάντως, η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επανειλημμένως «απασχολήσει» την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία και στην τηλεμαχία της Τετάρτης έγινε αναφορά σε υποτιθέμενη παρέμβασή τους στις εκλογές, ιδιαίτερα εφόσον αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι υπεύθυνη για μια σειρά διαρροών επίμαχων emails που ντρόπιασαν Δημοκρατικούς και Κλίντον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v