Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Μοοdy's αντιμέτωπη με πρόστιμο για τα στεγαστικά

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει αγωγή κατά της Moody's για τις αξιολογήσεις των «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν την κρίση. Το ποσό του $1,5 δισ. είχε καταβάλλει η S&P για τον διακανονισμό αντίστοιχων κατηγοριών.

H Μοοdys αντιμέτωπη με πρόστιμο για τα στεγαστικά

Η Moody’s Corp, η μητρική εταιρεία του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει αγωγή κατά της εταιρείας για παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Όπως μεταδίδεται το Reuters, η αγωγή ισχυρίζεται πως η Moody’s παραβίασε τη νομοθεσία κατά την αξιολόγηση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων και τιτλοποιημένων απαιτήσεων έναντι χορηγούμενων δανείων (CDO).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να επεκτείνει την υπό εξέλιξη έρευνα του για να συμπεριλάβει «επιπρόσθετες θεωρίες», ανέφερε η Moody’s, προσθέτοντας πως οι εισαγγελείς διάφορων πολιτειών έχουν δείξει ότι προτίθενται να υποβάλλουν κατηγορίες με βάση την πολιτειακή νoμοθεσία.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών και έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία, σχετικά με την αντιμετώπιση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων για να έρθει σε διακανονισμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με 19 πολιτείες για κατηγορίες που αφορούσαν αξιολογήσεις παραγώγων.

Η μετοχή της Moody’s Corp βουτάει 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v