Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Γαλλίας η S&P

Πρόκειται για την πρώτη θετική ενέργεια για τη Γαλλία από τότε που η χώρα έχασε την αξιολόγηση ΑΑΑ το 2012.

Σε «σταθερό» αναβάθμισε το outlook της Γαλλίας η S&P

Σε αναβάθμιση του outlook για τη Γαλλία, σε «σταθερό» από «αρνητικό», προχώρησε η Standard & Poor's, επικαλούμενη τις μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και φορολογία που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία δυο χρόνια, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη θετική ενέργεια για τη Γαλλία από τότε που η χώρα έχασε την αξιολόγηση ΑΑΑ το 2012 και, σύμφωνα με τον οίκο, οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από τότε που ο Ολάντ έκανε στροφή σε φιλικές προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμίσεις το 2013, θα δώσουν ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μισέλ Σαπέν, χαιρέτισε την αναβάθμιση στο outlook από την S&P, λέγοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις που φέραμε αποδίδουν αφού όλοι οι οίκοι αξιολόγησης είναι τώρα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της Γαλλίας».

Η S&P χαιρέτισε τη μείωση του κόστους απασχόλησης στη Γαλλία, ωστόσο ανέφερε πως αναμένει η ανάπτυξη της χώρας να είναι χαμηλότερη από τον στόχο του 1,5% που έχει θέσει η γαλλική κυβέρνηση για φέτος και του χρόνου, αναμένοντας ανάπτυξη 1,3% φέτος και 1,2% το 2017.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v