Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips: Αύξηση 18% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 383 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITA ενισχύθηκαν κατά 14% και ανήλθαν στα 649 εκατ. ευρώ. Η τεχνολογική εταιρία διατήρησε την προοπτική και αναμένει περαιτέρω βελτίωση τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Philips: Αύξηση 18% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η Royal Philips ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου βελτιώθηκαν κι άλλο χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις από τις δραστηριότητες τεχνολογίας ιατρικής φροντίδας και στην εξοικονόμηση κόστους.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 18% σε 383 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITA ανήλθαν στα 649 εκατ. ευρώ, ποσό που αντανακλά άνοδο 14% έναντι της ίδια περιόδου πέρυσι.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% σε 5,9 δισ. ευρώ. Η ολλανδική εταιρία εμφάνισε ανάπτυξη 5% στις συγκρίσιμες πωλήσεις στην τεχνολογία ιατρικής φροντίδας, καθώς και ανάπτυξη 8% στην εισροή παραγγελιών.

Αυτές οι άνοδοι, ωστόσο, αντισταθμίστηκαν μερικώς από μια πτώση 3% στις πωλήσεις της μονάδας Philips Lighting.

Φέτος, η εταιρία προχώρησε σε αρχική δημόσια προσφορά της Philips Lighting, αλλά έχει ακόμη στην κατοχή της το 71% της μονάδας.

Μελλοντικά, η Philips διατήρησε την προοπτική για το σύνολο του έτους και αναμένει περαιτέρω βελτίωση στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, παρά τις ανησυχίες για «κίνδυνο λόγω της μεταβλητότητας στην αγορές όπου λειτουργούμε», ανέφερε σύμφωνα με το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v