Πτώση αεροσκάφους στη Μάλτα

Το μικρό ελικοφόρο που είχε προορισμό τη Μιζράτα της Λιβύης καρφώθηκε στο έδαφος αφού πήρε μια μικρή κλίση. Το ερασιτεχνικό βίντεο από την συντριβή.

Πτώση αεροσκάφους στη Μάλτα

Ένα ελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη Μάλτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο και αυτόπτες μάρτυρες.

Η συντριβή του αεροσκάφους, το οποίο κατευθυνόταν στη Μισράτα της Λιβύης, έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Malta, το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από το Λουξεμβούργο για να μεταφέρει τους αξιωματούχους της Frontex, ωστόσο η υπηρεσία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το διέψευσε.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η υπηκοότητα των επιβαινόντων. Το αεροσκάφος, ένα Metroliner, μπορεί να μεταφέρει έως και 10 άτομα.

Μογκερίνι: δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της ΕΕ

Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα. Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Βίντεο - σοκ από την συντριβή του αεροσκάφους 

Συγκλονιστικό βίντεο από την συντριβή της μοιραίας πτήσης στη Μάλτα, κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. 

Οδηγός που βρέθηκε κοντά στο σημείο της συντριβής τράβηξε με την ερασιτεχνική του κάμερα πλάνα από το αεροπλάνο, την ώρα που έπεφτε στο έδαφος λίγο μετά την απογείωσή του. 

Το μικρό ελικοφόρο που είχε προορισμό τη Μιζράτα της Λιβύης καρφώθηκε στο έδαφος αφού πήρε μια μικρή κλίση. 

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ μετά από αρκετή ώρα άνοιξε το αεροδρόμιο της Μάλτας.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v