Λουκέτο σε όλες τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της ναυτιλιακής Hanjin

Ο κολοσσός στην ναυτιλία κλείνει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ έχει βάλει πωλητήριο σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με Ασία και ΗΠΑ. Στις 31 Αυγούστου υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, καθώς οι τράπεζες σταμάτησαν να προσφέρουν χρηματοδότηση.

Λουκέτο σε όλες τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της ναυτιλιακής Hanjin

Η νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει και τις 10 ευρωπαϊκές της επιχειρήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Ο έβδομος μεγαλύτερος μεταφορέας containers στον κόσμο πριν κάνει αίτηση για πτώχευση στις 31 Αυγούστου, έχει βάλει επίσης πωλητήριο στα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τις διαδρομές από την Ασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Mediterranean Shipping για την πώληση ενός μεριδίου στο Long Beach Terminal, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το CNBC υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες σταμάτησαν τον Αύγουστο να προσφέρουν χρηματοδοτική στήριξη στον κολοσσό στον τομέα της ναυτιλίας, ο οποίος «αιμορραγούσε» εδώ και καιρό. Κατά συνέπεια, η νοτιοκορεάτικη εταιρία υπέβαλε αίτηση για πτώχευση.

Αυτό οδήγησε στο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε λιμάνια όλου του κόσμου για μέχρι και 66 φορτηγά πλοία της Hanjin, ενώ τουλάχιστον ένα από αυτά κατασχέθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ κάποιων μέσων.

Σύμφωνα με τον πάροχο στοιχείων για τον τομέα της ναυτιλίας, Alphaliner, η Hanjin είχε 98 πλοία και μερίδιο αγοράς 2,9%, έναντι 622 πλοίων και μερίδιο 15,4% της APM-Maersk, της μεγαλύτερης εταιρίας στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v