Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Microsoft αυξάνει τις τιμές στη Βρετανία

Η τεχνολογική εταιρία αυξάνει την τιμολόγηση για προϊόντα και υπηρεσίες προς εταιρίες, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη βουτιά της στερλίνας. Η πτώση του νομίσματος μετά το δημοψήφισμα έχει επηρεάσει την κερδοφορία πολλών εταιριών.

H Microsoft αυξάνει τις τιμές στη Βρετανία

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την τιμολόγηση του εταιρικού λογισμικού και των υπηρεσιών cloud στη Βρετανία, στον απόηχο της βουτιάς της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit.

Η αύξηση τιμών θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 και θα είναι της τάξης του 13% στο εταιρικό λογισμικό και του 22% στις υπηρεσίες cloud προς επιχειρήσεις, ανέφερε ο τεχνολογικός κολοσσός σύμφωνα με το Reuters.

Σε σχετική ανάρτηση blog, η εταιρία διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει αύξηση σε λογισμικό και υπηρεσίες που διατίθενται σε ιδιώτες καταναλωτές.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει πως η πτώση του βρετανικού νομίσματος μετά το δημοψήφισμα έχει επηρεάσει την κερδοφορία πολλών εταιριών, διότι τα εισαγόμενα αγαθά έχουν γίνει ακόμη πιο ακριβά.

Ως εκ τούτου, η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco απέσυρε δεκάδες προϊόντα της Unilever από τα διαδικτυακά της «ράφια», έπειτα από διαφωνία για την τιμολόγηση μετά την πτώση της λίρας.

Η Unilever προσπάθησε να αυξήσει τις τιμές που χρεώνει στα τέσσερα μεγάλα σουπερμάρκετ της Βρετανίας -Tesco, Sainsbury's, Asda και Morrisons- κατά 10%, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται να αντισταθμίσει τα υψηλότερα κόστη των εισαγόμενων εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v