Οι Βρετανοί προτιμούν να θυσιάσουν το εμπόριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των Βρετανών προτιμά να περιοριστεί η μετανάστευση από το να διατηρηθεί η πρόσβαση στην κοινή αγορά. Το 58% επιδοκιμάζει τους χειρισμούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Οι Βρετανοί προτιμούν να θυσιάσουν το εμπόριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για τον έλεγχο της μετανάστευσης παρά για τη διατήρηση της πρόσβασης στην κοινή αγορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Survation για λογαριασμό του ITV και η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυξάνουν τις ενδείξεις ότι η στρατηγική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συνάδει με την κυρίαρχη διάθεση στη χώρα, επισημαίνει το Bloomberg.

Καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται για την έξοδό της από το ευρωπαϊκό μπλοκ, πάνω από τους μισούς ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα επικαλέστηκαν την εισροή ξένων ως πιο ανησυχητική σε σχέση με το να χάσει η χώρα τα εμπορικά οφέλη με την ΕΕ.

Παράλληλα, το 58% των ερωτηθέντων απάντησαν πως εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η Τερέζα Μέι διαχειρίζεται το «διαζύγιο», ενώ μόλις το ένα τέταρτο ανέφερε ότι τον αποδοκιμάζει.

Πάντως, δεν είναι όλες οι δημοσκοπήσεις θετικές απέναντι στο αν η πρωθυπουργός «διαβάζει« σωστά το τι θέλουν οι Βρετανοί. Για παράδειγμα, δημοσκόπηση που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε πως η ζυγαριά κλίνει σε όφελος της κοινής αγοράς και όχι του περιορισμού στη μετανάστευση. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι έρευνες υπαινίσσονται πως ο κόσμος έχει διχαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v