Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τρελό» trading στη Monte dei Paschi

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Monte dei Paschi ανεστάλη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά από άνοδο 2,6%, στη συνέχεια, μετά την άρση της αναστολής, έφτασε να κάνει ράλι άνω του 26,5%, ενώ πριν από λίγο αποφασίστηκε και πάλι αναστολή διαπραγμάτευσης μετά τη «βουτιά» 23,3%.

«Τρελό» trading στη Monte dei Paschi

«Τρελές» διακυμάνσεις σήμερα στη μετοχή της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου, της ιταλικής Monte dei Paschi di Sienna, η διαπραγμάτευση της οποίας ανεστάλη για μια ακόμα φορά.

Η τράπεζα ανακοίνωσε νωρίς το πρωί το σχέδιο αναδιάρθρωσής της που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση κεφαλαίου έως 5 δισ. ευρώ, περικοπή 2.600 θέσεων εργασίας, κλείσιμο 500 υποκαταστημάτων και πώληση «κόκκινων» δανείων ύψους περίπου 28 δισ. ευρώ.

Στόχος της είναι η αναδιάρθρωση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ προβλέπει πως θα «κλείσει» το 2016 με ζημίες 4,831 δισ. ευρώ μετά τα κεφαλαιακά μέτρα και πως οι προβλέψεις για επισφάλειες θα διαμορφωθούν στα 3,631 δισ. ευρώ. Στοχεύει, δε, σε ετήσια κέρδη 1,11 δισ. ευρώ το 2019.

Παράλληλα, η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα και τα αποτελέσματά της για το εννεάμηνο. Κατέγραψε ζημίες ύψους 849 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις για επισφάλειες στα 2,02 δισ. ευρώ (750 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο).

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Monte dei Paschi ανεστάλη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά από άνοδο 2,6%, στη συνέχεια, μετά την άρση της αναστολής, έφτασε να κάνει ράλι 26,5%, ενώ πριν από λίγο αποφασίστηκε και πάλι αναστολή διαπραγμάτευσης μετά τη «βουτιά» 23,3%. Μέσα σε μία εβδομάδα, μάλιστα, η μετοχή της τράπεζας έχει κάνει ράλι 150%.

"Το σχέδιο έτυχε καλης υποδοχής, όμως ένα τέτοιο ράλι ήταν αδικαιολόγητο, ήταν θέμα χρόνου προτού οι επενδυτές άρχιζαν να κατοχυρώνουν κέρδη και τώρα άρχισαν να κάνουν αυτό ακριβώς", σχολίασε στο Reuters trader του Μιλάνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v