Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Caterpillar: Στα $559 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη τριμήνου

Οι αγορές προορισμού της εταιρίας εξακολούθησαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα. Τα κέρδη υποχώρησαν, ενώ οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Caterpillar: Στα $559 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη τριμήνου

Η Caterpillar εμφάνισε για το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 283 εκατ. δολαρίων ή 48 cents ανά μετοχή, από 559 εκατ. δολάρια ή 94 cents/μετοχή που κατέγραψε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 85 cents και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 76 cents.

Οι πωλήσεις, ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις. Ανήλθαν σε 9,16 δισ. δολάρια από 10,96 δισ. δολάρια πέρυσι και έναντι 9,92 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

«Η οικονομική αδυναμία στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παραμένει και, ως εκ τούτου, οι περισσότερες από τις αγορές προορισμού μας συνέχισαν να έχουν δυσκολίες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Doug Oberhelman, σύμφωνα με το MarketWatch.

Για το σύνολο του έτους, η Caterpillar αναμένει έσοδα ύψους 39 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 3,25 δολαρίων. Οι αναλυτές προβλέπουν κατά μέσο όρο έσοδα 40,1 δισ. δολαρίων και κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή.

Όπως ανέφερε η εταιρία, η προκαταρκτική της εκτίμηση για τις πωλήσεις του 2017 είναι πως «δε θα είναι σημαντικά διαφορετικές από του 2016».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v