Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nτράγκι: Τα χαμηλά επιτόκια έχουν αυξανόμενο κόστος

Η ΕΚΤ θα προτιμούσε να μην αναγκαστεί να κρατήσει τα επιτόκια σε τόσο χαμηλά επίπεδα για υπερβολικά πολύ καιρό, από την στιγμή που ανεπιθύμητες συνέπειες μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Nτράγκι: Τα χαμηλά επιτόκια έχουν αυξανόμενο κόστος

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επίγνωση του αυξανόμενου κόστους των χαμηλών επιτοκίων στον χρηματοοικονομικό τομέα, δήλωσε την Τρίτη ο Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να μην κρατήσει τα επιτόκια σε τόσο χαμηλά επίπεδα για πολύ καιρό. 

«Σίγουρα, θα προτιμούσαμε να μην πρέπει να κρατήσουμε τα επιτόκια σε τόσο χαμηλά επίπεδα για υπερβολικά πολύ καιρό, από την στιγμή που ανεπιθύμητες συνέπειες μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

O ίδιος τόνισε ότι για να επανέλθουν τα επιτόκια σε φυσιολογικά επίπεδα, χρειάζονται κινήσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις δημοσιονομικής πολιτικής.

Όπως σημείωσε, οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε φορολογικές ρυθμίσεις φιλικές για τις επενδύσεις και σε δημόσιες επενδύσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v