Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: Την έναρξη δίκης κατά του Μαδούρο αποφάσισε το Κογκρέσο

Υπέρ της έναρξης μιας πολιτικής δίκης κατά του πρόεδρου Νίκολας Μαδούρο για παραβιάσεις της δημοκρατίας, ψήφισε την Τρίτη το Κογκρέσο της Βενεζουέλας. Κυβέρνηση και Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτουν το αίτημα.

Βενεζουέλα: Την έναρξη δίκης κατά του Μαδούρο αποφάσισε το Κογκρέσο

H Eθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας, την οποία ελέγχει η αντιπολίτευση, ψήφισε την Τρίτη υπέρ της έναρξης μιας πολιτικής δίκης κατά του πρόεδρου Νίκολας Μαδούρο για παραβιάσεις της δημοκρατίας.

Η πολιτική αντιπαράθεση στην χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει οξυνθεί μετά από την απόφαση της περασμένης εβδομάδας να ανασταλεί το δημοψήφισμα για την ανάκληση του 53χρονου Μαδούρο. 

Με την ματαίωση του δημοψηφίσματος, η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τώρα την δύναμη της στο Κογκρέσο για να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Ούγκο Τσάβες. 

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Βραζιλία όπου η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ αποπέμφθηκε τον Αύγουστο, μια δίκη κατά του Μαδούρο είναι δύσκολο να προχωρήσει, δεδομένου ότι η κυβέρνηση και το Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητούν την νομιμότητα του Κογκρέσου. 

«Νομικά, η Εθνική Συνέλευση δεν υπάρχει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Αριστόμπουλο Ιστούρις, αναφαρόμενος σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου με βάση την οποία τα μέτρα του Κογκρέσου δεν έχουν ισχύ μέχρι να απομακρυνθούν τρεις βουλευτές που κατηγορούνται για δωροδοκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v