Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάρνεϊ: Η BoE θα λάβει υπόψη τη βουτιά της στερλίνας

Η BoE θα λάβει χωρίς αμφιβολία υπόψη την αδυναμία της στερλίνας στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου ο Μαρκ Κάρνεϊ.

Κάρνεϊ: Η BoE θα λάβει υπόψη τη βουτιά της στερλίνας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε πως υπάρχουν όρια στην δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να αγνοήσει την επίπτωση της βουτιάς της στερλίνας στον πληθωρισμό.

«Υπάρχουν όρια στο πόσο πρόθυμη είναι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να παραβλέψει μια υπέρβαση στον στόχο για τον πληθωρισμό» σημείωσε ο κ. Κάρνεϊ, χαρακτηρίζοντας ως σημαντική την πτώση της στερλίνας την περασμένη εβδομάδα.

Η BoE θα λάβει χωρίς αμφιβολία υπόψη την αδυναμία της στερλίνας στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο Καναδός οικονομολόγος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κάρνεϊ προειδοποίησε πως οι πολιτικές παρεμβάσεις στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής μπορεί να βλάψουν το βρετανικό νόμισμα και να πιέσουν υψηλότερα το κόστος δανεισμού.

Η στερλίνα βούτηξε την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από το «flash crash» της 7ης Οκτωβρίου, αλλά ανέκαμψε μετά την ομιλία του κ. Κάρνεϊ σε επιτροπή του κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v