Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Santander: Στο 1,70 δισ. ενισχύθηκαν τα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο τρίμηνο σε 1,70 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τόκους υποχώρησαν σε 7,80 δισ. Οι διακυμάνσεις της στερλίνας πλήττουν τα αποτελέσματα της τράπεζας, αλλά διαφαίνεται ανάκαμψη στη Βραζιλία.

Santander: Στο 1,70 δισ. ενισχύθηκαν τα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Banco Santander ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι. Η τράπεζα έχει έρθει αντιμέτωπη με τις αναταράξεις της στερλίνας, αλλά βλέπει θετική προοπτική στη Βραζιλία καθώς βελτιώνονται η οικονομία και το νόμισμα.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο στο 1,70 δισ. ευρώ, έναντι 1,68 δισ. ευρώ πέρυσι και 1,55 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές λόγω των μειωμένων εσόδων από τον δανεισμό.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 7,80 δισ. ευρώ, από 7,98 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έσοδα 7,72 δισ. ευρώ.

Στη Βρετανία, όπου η τράπεζα παράγει περίπου το ένα πέμπτο των καθαρών της κερδών, οι ανησυχίες των επενδυτών για τους κλυδωνισμούς της στερλίνας εξαλείφουν τα κέρδη μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη.

Στη Βραζιλία, από την άλλη, όπου η Santander επίσης παράγει περίπου ένα πέμπτο από τα κέρδη της, η οικονομία αρχίζει να δίνει ενδείξεις ανάκαμψης από την καταστροφική πτώση.

Η ισπανική τράπεζα υποβάθμισε τον στόχο για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων, μια μέτρηση κερδοφορίας, σε πάνω από 11% μέχρι το 2018, από περίπου 13% που ανέμενε προηγούμενα, λόγω υποβάθμισης των προσδοκιών σε Βρετανία και Ισπανία.

Επιπλέον, η Santander αύξησε το εύρος-στόχο για την αναλογία κόστους-εσόδων (βασική μέτρηση αποδοτικότητας) σε 45% με 47% μέχρι το 2018. Πέρυσι είχε θέσει στόχο για κάτω του 45%.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, τα στελέχη της τράπεζας δεσμεύτηκαν να αυξήσουν το μέρισμα και τα κέρδη ανά μετοχή στη διάρκεια των επόμενων τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v