Volkswagen: Συμβιβασμός $14,7 δισ. για να κλείσει το Dieselgate

Στο πλαίσιο του διακανονισμού με τις ΗΠΑ, η Volkswagen συμφώνησε να δαπανήσει έως 10,033 δισ. δολάρια για την επαναγορά των οχημάτων και την αποζημίωση των ιδιοκτητών, καθώς και 4,7 δισ. δολάρια σε προγράμματα αντιστάθμισης των ρύπων.

Volkswagen: Συμβιβασμός $14,7 δισ. για να κλείσει το Dieselgate

Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε χθες τον διακανονισμό-ρεκόρ, ύψους 14,7 δισ. δολαρίων, μεταξύ της Volkswagen, των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των ιδιοκτητών 475.000 αυτοκινήτων, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει ότι θα αρχίσει να επαναγοράζει τα «μολυσμένα» οχήματα από τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο, η Volkswagen συμφώνησε να δαπανήσει έως 10,033 δισ. δολάρια για την επαναγορά των οχημάτων και την αποζημίωση των ιδιοκτητών, καθώς και 4,7 δισ. δολάρια σε προγράμματα αντιστάθμισης των ρύπων.

Συνολικά, όπως αναφέρει το Reuters, η Volkswagen έχει προϋπολογίσει μέχρι τώρα να δαπανήσει συνολικά έως 16,5 δισ. δολάρια σε σχέση με το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, περιλαμβανομένων των αποζημιώσεων σε dealers, πολιτείες και δικηγόρους των ιδιοκτητών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v