Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nordea: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 888 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους υποχώρησαν σε 1,18 δισ. Η τράπεζα εμφάνισε υψηλότερα περιθώρια στο δανεισμό, ενώ αναμένει ανάπτυξη 3% για το σύνολο του έτους.

Nordea: Αύξηση 14% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η Nordea Bank ανακοίνωσε σήμερα άνοδο 14% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς οι δραστηριότητες χονδρικής τραπεζικής αντιστάθμισαν τα υποτονικά καθαρά έσοδα από τόκους.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας με έδρα στη Στοκχόλμη ανήλθαν σε 888 εκατ. ευρώ από 780 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 818 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους υποχώρησαν σε 1,18 δισ. ευρώ από 1,23 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Για το τέταρτο τρίμηνο, η τράπεζα αναμένει σχεδόν αμετάβλητα καθαρά έσοδα από τόκους σε ετήσιους όρους.

«Το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από ένα σταθερό περιβάλλον με χαμηλή μεταβλητότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές, αλλά και με συνεχιζόμενη χαμηλή ανάπτυξη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nordea, Casper von Koskull.

«Τα συνολικά έσοδα κρατήθηκαν σε καλό επίπεδο στο τρίμηνο (...) συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα χειρότερα επίπεδα τελείωσαν. Τα αρνητικά επιτόκια έχουν πιέσει τα περιθώρια στις καταθέσεις, πράγμα που αντισταθμίστηκε ελαφρώς από τα υψηλότερα περιθώρια στο δανεισμό», πρόσθεσε ο CEO.

Η τράπεζα επανέλαβε το guidance για ανάπτυξη 3% το 2016 σε σχέση με το '15, καθώς και για αμετάβλητα κόστη το 2018 έναντι του 2016. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η Nordea θα εμφανίσει ένα λογιστικό κέρδος 80 με 85 εκατ. ευρώ λόγω μιας μεταβολής στη συνταξιοδοτική συμφωνία με τους εργαζόμενους στη Νορβηγία.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας common equity Tier 1 –βασική μέτρηση οικονομικής ισχύος- διαμορφώθηκε στο 17,9% στα τέλη τριμήνου, από 16,3% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v