Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telenor: Στα 4,82 δισ. κορώνες διευρύνθηκαν οι ζημιές το γ' τρίμηνο

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών εμφάνισε μεγάλες ζημιές στο τρίμηνο λόγω απωλειών που συνδέονται με την πώληση μεριδίου της ρωσικής VimpelCom. Η ζημιά ανήλθε σε 4,82 δισ. κορώνες, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν ελαφρώς, σε 32,79 δισ.

Telenor: Στα 4,82 δισ. κορώνες διευρύνθηκαν οι ζημιές το γ τρίμηνο

Ο νορβηγικός πάροχος τηλεπικοινωνιών Telenor τόνισε σήμερα ότι εμφάνισε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές κατά το τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας κοστών που συνδέονται με την πώληση μέρους του μεριδίου που κατείχε στην VimpelCom με έδρα στο Άμστερνταμ.

Η Telenor γνωστοποίησε ότι η καθαρή ζημιά ανήλθε σε 4,82 δισ. νορβηγικές κορώνες, έναντι καθαρής απώλειας 1,77 δισ. κορωνών το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδά της ήταν 32,79 δισ. κορώνες, ελαφρώς υψηλότερα από τα 31,84 δισ. που εμφάνισε πέρυσι.

Η Telenor, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στο νορβηγικό κράτος, απέδωσε τη ζημιά κυρίως στην πώληση του μεριδίου 33% που είχε στο ρωσικό φορέα τηλεπικοινωνιών VimpelCom. Η εταιρία άρχισε τον περασμένο μήνα διαθέτει σχεδόν το ένα τέταρτο του μεριδίου αυτού μέσω δημόσιας προσφοράς.

Ο νορβηγικός φορέας εξήγησε πως η προσαρμοσμένη τιμή των μετοχών της VimpelCom, οδήγησε σε συνολική ζημιά απομείωσης ύψους 2,4 δισ. κορωνών, καθώς και σε άλλες σχετικές απώλειες 3,2 δισ.

Η VimpelCom, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Ολλανδία, παραδέχθηκε το Φεβρουάριο ότι είχε πληρώσει πάνω από 114 εκατ. δολάρια σε δωροδοκίες προς Ουζμπέκο αξιωματούχο για να εξασφαλίσει άδειες δραστηριοποίησης στη χώρα, ενώ συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 795 εκατ. δολάρια σε ποινές προς τις αμερικανικές και ολλανδικές αρχές.

Η Telenor σχεδίαζε ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 να εκποιήσει ολόκληρο το μερίδιο της VimpelCom.

Εξαιρώντας τις απώλειες που συνδέονται με την VimpelCom, άλλη μία ζημιά απομείωσης στην Ινδία και κάποια άλλα στοιχεία, η νορβηγική εταιρία ανέφερε ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 4,7 δισ. νορβηγικές κορώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v