Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyds: Βουτιά 68% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 68% λόγω των μεγάλων ποσών που έβαλε η τράπεζα στην άκρη για αποζημιώσεις. Τα έσοδα ενισχύθηκαν 1% σε 4,28 δισ. στερλίνες. Η Lloyds διατήρησε το guidance για το σύνολο του έτους.

Lloyds: Βουτιά 68% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Lloyds Banking Group εμφάνισε βουτιά στα κέρδη τριμήνου, καθώς η τράπεζα έβαλε στην άκρη μετρητά για να αποζημιώσει τους πελάτες στους οποίους πούλησε ασφαλιστικά προϊόντα που δεν χρειάζονταν.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 68% στο τρίμηνο, σε 219 εκατ. στερλίνες. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 1% σε ετήσιους όρους, σε 4,28 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η τράπεζα έβαλε στην άκρη άλλο ένα δισ. στερλίνες, για να αποζημιώσει πελάτες στους οποίους προώθησε προϊόντα ασφαλειών που δεν χρειάζονταν. Οι βρετανικές αρχές πρότειναν περιορισμό των αποζημιώσεων το 2019, δηλαδή αργότερα απ' ό,τι ανέμενε η Lloyds.

Η τράπεζα επανέλαβε το guidance για το 2016. Ο διευθύνων σύμβουλος António Horta-Osório ανέφερε ότι η προοπτική για τη βρετανική οικονομία παραμένει αβέβαιη, «ωστόσο η ισχύς της ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια σημαίνει πως η Βρετανία έχει ισχυρή θέση».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι θα αρχίσει και πάλι την ιδιωτικοποίηση της Lloyds, προσφέροντας σταδιακά στην αγορά το μερίδιο 9,1% που κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v