Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αιμορραγία» $8 δισ. από τη μονάδα ETF της Deutsche Bank

Οι επενδυτές έχουν αποσύρει $8 δισ. από το βραχίονα ETF της τράπεζας το 2016. Στο παρελθόν η γερμανική τράπεζα είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστή για τη μονάδα, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Αιμορραγία» $8 δισ. από τη μονάδα ETF της Deutsche Bank

H μονάδα ETF της Deutsche Bank «αιμορραγεί» καθώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα εξετάζει αν θα πουλήσει τμήμα των δραστηριοτήτων της στη διαχείριση ενεργητικού.

Οι επενδυτές έχουν αποσύρει 8 δισ. δολάρια από το βραχίονα ETF της τράπεζας το 2016, μια ανησυχητική κατάρρευση μετά από την ισχυρή επίδοση του 2015 όταν η μονάδα είχε προσελκύσει καθαρές εισροές 28 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την συμβουλευτική ETFGΙ με έδρα το Λονδίνο.

«Ο θόρυβος γύρω από τη Deutsche Bank σίγουρα δεν βοήθησε την μονάδα ETF» δήλωσε στους Financial Times ανώτατο στέλεχος από ανταγωνιστική μονάδα διαχείρισης ενεργητικού.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι οι εκροές «είναι μέρος της ευρύτερης τάσης» απομάκρυνσης από τα ETF που προσφέρουν κάλυψη για απώλειες από νομίσματα (currency hedged).

Ωστόσο, οι απώλειες αντιστοιχούν σύμφωνα με τους F.T. στο 10% του συνολικού υπό διαχείριση ενεργητικού της μονάδας ETF της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι τα ΕΤF της γερμανικής τράπεζας θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν ελκυστικό στόχο εξαγοράς για κάποιο ανταγωνιστή που θέλει να εισέλθει στην αγορά ETF.

Ένας πρώην υπάλληλος της Deutsche Bank ανέφερε πως έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να βρεθεί αγοραστής για τη μονάδα, η οποία έχει συνολικό ενεργητικό 76.9 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v