H JP Morgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, μπλόκαρε την πρόσβαση των υπαλλήλων της στον ιστότοπο των Financial Times, επικαλούμενη ζητήματα που αφορούν παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα έκανε την κίνηση την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, οι υπάλληλοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα να μπουν στη διαδικτυακή έκδοση των Financial Times μέσω των προσωπικών τους συσκευών, εφόσον σέβονται τους κανονισμούς για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Δημοσιογράφος των Financial Times ανάρτησε ένα απόσπασμα συζήτησης από το Alphaville Markets live blog, όπου οι συντάκτες σχολιάζουν την κίνηση της JP Morgan να διακοπεί η πρόσβαση στον ιστότοπο.
Όπως προκύπτει από τον διάλογο, υπάλληλοι της τράπεζας φέρεται ότι μοιράζονταν περιεχόμενο της εφημερίδας, χωρίς η τράπεζα να έχει πληρώσει συνδρομή.
