Goldman Sachs: Δεν βλέπει έκπληξη τύπου Brexit στις ΗΠΑ

Οι αμερικάνικες προεδρικές εκλογές διαφέρουν σε πολλά σημεία με το βρετανικό δημοψήφισμα, εκτιμά η Goldman Sachs.

Goldman Sachs: Δεν βλέπει έκπληξη τύπου Brexit στις ΗΠΑ

Η πιθανότητα να γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης έκπληξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά μικρή, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Ο οικονομολόγος του διεθνούς οίκου, Άλεκ Φίλιπς, υποστήριξε πως οι αμερικάνικες προεδρικές εκλογές διαφέρουν σε πολλά σημεία με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα να επαναληφθεί μια διάψευση των δημοσκοπήσεων όπως και στις 23 Ιουνίου στη Βρετανία.

«Πιστεύουμε πως η κατάσταση είναι διαφορετική για δύο λόγους. Πρώτον και κυριότερο, ενώ και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν μια ευκαιρία για τους ψηφοφόρους να ενστερνιστούν μια αλλαγή του status quo, οι ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο κλήθηκαν να αποφασίσουν για μια ιδέα ενώ οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ καλούνται να αποφασίσουν σε ένα πρόσωπο» ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο κ. Φίλιπς.

«Δεύτερον, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι τόσο οριακές στις προεδρικές εκλογές όσο ήταν πριν από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε.

Στην τελευταία δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal, η Χίλαρι Κλίντον είχε προβάδισμα 11 μονάδων, στην δημοσκόπηση του ABC οκτώ και σε αυτή του CNN προηγούνταν με 6 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v