Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia: Πτώση 6% στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της Nokia ξεπέρασαν τις προσδοκίες παρά της συνθήκες στην αγορά. Η εταιρία αναμένει σταθεροποίηση το 2017, ενώ στοχεύει σε ετήσια εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2018. Στα τέσσερα cents ανά μετοχή τα προσαρμοσμένα κέρδη.

Nokia: Πτώση 6% στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Η Nokia Oyj εμφάνισε μικρότερες απώλειες από το αναμενόμενο στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, καθώς οι φορείς ασύρματης τηλεφωνίας διατήρησαν μέρος των δαπανών που προορίζονται για τη βελτίωση δικτύων, εν μέσω αυξανόμενης χρήσης δεδομένων κινητού.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν περίπου 6% σε βάση pro forma, σε έξι δισ. ευρώ, έναντι μιας μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 5,86 δισ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα τέσσερα cents ανά μετοχή, νούμερο που συνάδει με τις προσδοκίες.

«Μπορέσαμε να φέρουμε αυτά τα στέρεα αποτελέσματα παρά τις συνθήκες στην αγορά που είναι πιο χαλαρές απ' ότι αναμενόταν, ιδιαίτερα στην υποδομή κινητής τηλεφωνίας», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος, Rajeev Suri, σε ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε αυτές τις συνθήκες να σταθεροποιηθούν κάπως το 2017», πρόσθεσε ωστόσο.

Εν μέσω έντονου ανταγωνισμού στον τομέα, η Nokia διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της με την αγορά της Alcatel-Lucent για περίπου 18 δισ. δολάρια. Επίσης, κατά τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματά της ενισχύθηκαν από τη ζήτηση για ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών και χαλκού, στα οποία η εταιρία ειδικεύεται.

Η Nokia έχει εστιάσει το τελευταίο διάστημα στην μείωση κοστών, ενώ αύξησε το στόχο για ετήσια εξοικονόμηση σε 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v