Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕxxonMobil εξετάζει τη δημιουργία μονάδας συναλλαγών

Η παρατεταμένη βουτιά στις τιμές του αργού έχει οδηγήσει ορισμένα στελέχη της Exxon να επανεξετάσουν το σχέδιο συγκρότησης μιας μονάδας συναλλαγών που θα αγοράζει και θα πουλάει το πετρέλαιο άλλων παραγωγών.

Η ΕxxonMobil εξετάζει τη δημιουργία μονάδας συναλλαγών

H ΕxxonMobil εξετάζει να ανοίξει μια μονάδα συναλλαγών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η κίνηση θα αποτελέσει μια μεγάλη στροφή για μια εταιρεία που δεν έχει εμπλακεί στην εμπορία του πετρελαίου άλλων παραγωγών και έχει επικεντρωθεί στην εξόρυξη, την παραγωγή και την διύλιση.

Ωστόσο, η παρατεταμένη βουτιά στις τιμές του αργού, η οποία έχει βυθίσει τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών, έχει οδηγήσει ορισμένα στελέχη της Exxon να επανεξετάσουν το σχέδιο συγκρότησης μιας μονάδας συναλλαγών που θα αγοράζει και θα πουλάει το πετρέλαιο άλλων παραγωγών.

Οι μεγάλες μονάδες συναλλαγών της BP, της Royal Dutch Shell και της Total, έχουν καταγράψει κέρδη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον στελεχών της Exxon.

H Εxxon, η οποία θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Παρασκευή, ανέφερε ότι αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες, αλλά πρόσθεσε: «Αξιολογούμε διαρκώς τις ευκαιρίες για ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v