Honda: Άνοδος 38,6% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν κατά 9,9%, ωστόσο οι προσπάθειες μείωσης κοστών και δαπανών απέφεραν καρπούς με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα κέρδη. Η Honda υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα, αλλά αναμένει άνοδο κερδών στο έτος.

Honda: Άνοδος 38,6% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η Honda ανακοίνωσε σήμερα μια απότομη άνοδο στα καθαρά κέρδη για το δεύτερο έτος του οικονομικού έτους, χάρη σε μείωση κοστών και δαπανών από τις ανακλήσεις που συνδέονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

Η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 177 δισ. γεν (1,7 δισ. δολάρια), για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 127,7 δισ. γεν το ίδιο διάστημα του περασμένους έτους. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 38,6%, μεταδίδει το MarketWatch.

Τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 9,9% σε 3,26 τρισ. γεν από 3,62 τρισ. γεν πέρυσι.

Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Honda σχεδίαζε να βάλει στην άκρη σχεδόν το 2% των εσόδων της για να καλύψει κόστη που σχετίζονταν με τους προβληματικούς αερόσακους και τις ανακλήσεις.

Η εταιρία υποβάθμισε τις προσδοκίες για τα έσοδα όλου του έτους σε 13,40 τρισ. γεν, από προηγούμενη εκτίμηση για 13,75 τρισ. Ωστόσο εκτιμά πως τα καθαρά της κέρδη θα αυξηθούν κατά 25 δισ. γεν σε 415 δισ., λόγω της μείωσης στα κόστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v