Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση 32 δισ. δολαρίων GE-Baker Hughes στην ενέργεια

Η GΕ πρόκειται να προσφέρει στην νέα οντότητα τις δραστηριότητες πετρελαίου και αερίου, καθώς και κάποια μετρητά, ενώ η νέα εταιρία μπορεί να έχει έσοδα άνω των 25 δισ. δολαρίων. Η General Electric θα έχει υπό τον έλεγχό της το 62,5%.

Συγχώνευση 32 δισ. δολαρίων GE-Baker Hughes στην ενέργεια

Η General Electric έκλεισε συμφωνία αξίας 32 δισ. δολαρίων, με την οποία συγχωνεύει τις δραστηριότητες πετρελαίου και αερίου με τις αντίστοιχες της Baker Hughes, δημιουργώντας μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε να προσφέρει στην GE τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Η GE θα συνεισφέρει την επιχείρηση πετρελαίου και αερίου και κάποια μετρητά στην νέα οντότητα, η οποία θα βγει στο χρηματιστήριο κατά ένα μέρος και θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της General Electric, καθώς θα έχει στην κατοχή της το 62,5%.

Η Baker Hughes είχε επιβεβαιώσει την Παρασκευή πως βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την GE, ενώ εκπρόσωπος της δεύτερης είχε γνωστοποιήσει την Πέμπτη πως η εταιρία αναζητούσε «πιθανή συνεργασία» με την Baker Hughes, αλλά δεν εξερευνούσε μια «πλήρη αγορά».

Η συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρία με έσοδα άνω των 25 δισ. δολαρίων, η οποία θα έχει μειωμένα κόστη και θα μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα αντιπάλους όπως η Schlumberger, στον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με εξέδρες και πηγές πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v