Sony: Πτώση 86% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε πτώση σε καθαρά και λειτουργικά κέρδη, λόγω ζημιών από την πώληση της επιχείρησης μπαταριών. Η Sony υποβάθμισε τις προβλέψεις για το σύνολο του οικονομικού έτους, ενώ αναμένει έκτακτη ζημιά 37,5 δισ. από την πώληση.

Sony: Πτώση 86% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σχεδόν κατά 86% το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους σε σχέση με πέρυσι, λόγω της ισχύος του γεν και των απωλειών που προέκυψαν από την πώληση της επιχείρησης μπαταριών.

Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών γνωστοποίησε πως τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 4,8 δισ. γεν (45,8 εκατ. δολάρια) από 33,6 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές ύψους 23,5 δισ. γεν για το τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 45,7 δισ. γεν για το τρίτο τρίμηνο, από 88 δισ. γεν πέρυσι.

Η εταιρία υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη του οικονομικού έτους που λήγει το Μάρτιο, επικαλούμενη έκτακτα κόστη που συνδέονται με την πώληση της μονάδας μπαταριών.

Εκτιμά πλέον πως θα εμφανίσει ετήσια καθαρά κέρδη ύψους 60 δισ. γεν, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 80 δισ. Η εταιρία υποβάθμισε και την πρόβλεψη για τα λειτουργικά κέρδη και αναμένει 270 δισ. από 300 δισ. γεν.

Η αλλαγή αυτή προέκυψε από την απόφασή της να πουλήσει τη μονάδα μπαταριών στην Murata Manufacturing για 17,5 δισ. γεν. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τον Απρίλιο, ενώ η Sony ανέφερε ότι θα καταγράψει έκτακτες ζημιές 37,5 δισ. για το τρέχον οικονομικό έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v