Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Chartered: Στα $458 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το γ' τρίμηνο

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη μετά τις περσυνές ζημιές, ωστόσο τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν σε 3,47 δισ. από 3,68 δισ. Η Standard Chartered κατέγραψε κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ωστόσο τα αποτελέσματά της «δεν είναι ακόμη αποδεκτά».

Standard Chartered: Στα $458 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το γ τρίμηνο

Η Standard Chartered ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά το τρίτο τρίμηνο εμφάνισε κέρδη προ φόρων (underlying) ύψους 458 εκατ. δολαρίων, από ζημιές 139 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Η τράπεζα που εστιάζει στην Ασία επέδειξε μέτρια πρόοδο στην «ανοικοδόμηση» των εσόδων της που επηρεάστηκαν υπερβολικά από τη σαρωτική της αναδιάρθρωση.

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν σε 3,47 δισ. δολάρια από 3,68 δισ. δολάρια πέρυσι, μεταδίδει το Reuters.

«Έχουμε πλέον έναν ισχυρότερο ισολογισμό (...) αλλά τα επίπεδα εσόδων και κερδών δεν είναι ακόμη αποδεκτά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Bill Winters σε ανακοίνωσή του.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο, μετά τις ετήσιες ζημιές που εμφάνισε το 2015 λόγω του κόστους της αναβίωσης της διοικητικής της ομάδας και της εξόδου από μη ευνοϊκές αγορές, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Winters.

Από όταν ανέλαβε τα ηνία της Standard Chartered, ο CEO έχει ανακοινώσει σχέδια για εξάλειψη πάνω από 15.000 θέσεων εργασίας, έχει κλείσει τη μονάδα trading μετοχών και έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 5,1 δισ. δολαρίων, στην προσπάθεια να αποκαταστήσει την κερδοφορία. Οι προσπάθειες αυτές έχουν μειώσει τα κόστη, αλλά έχουν επίσης πλήξει και τα έσοδα.

Η Standard Chartered γνωστοποίησε ακόμη ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας common equity tier 1 υποχώρησε ελαφρώς στο τρίμηνο σε 13%, από 13,1%.

Η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της και ξεκίνησε έκδοση δικαιωμάτων αξίας πέντε δισ. δολαρίων πριν από έναν χρόνο, προκειμένου να τονώσει τα επίπεδα κεφαλαίου της που είχαν προκαλέσει την ανησυχία επενδυτών και αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v