H Thomson Reuters «κόβει» 2.000 θέσεις παγκοσμίως

Η εταιρία προχωρά σε αναδιάρθρωση για να «απλοποιήσει και βελτιστοποιήσει» τις δραστηριότητές της. Θα υποστεί κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 250 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο. Το πρακτορείο Reuters εμφάνισε ζημίες 61 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.

H Thomson Reuters «κόβει» 2.000 θέσεις παγκοσμίως

Η Thomson Reuters πρόκειται να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο και να υποστεί κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 250 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της «απλοποίησης και βελτιστοποίησης» των δραστηριοτήτων χρηματοοικονομικών ειδήσεων και δεδομένων.

Η εταιρία, η οποία απασχολεί περίπου 48.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ανέφερε πως δεν θα γίνουν περικοπές στο πρακτορείο Reuters, μεταδίδει ο Guardian.

«Δεν αναμένουμε αντίκτυπο στο δημοσιογραφικό εργατικό δυναμικό», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Thomson Reuters, της οποίας οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν το Bloomberg και τον Dow Jones της News Corp, ανέφερε ότι οι περικοπές θα οδηγήσουν σε κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 200 με 250 εκατ. δολάρια στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

«Κάνουμε αυτές τις ενέργειες τώρα, γιατί βλέπουμε μια πραγματική ευκαιρία να τοποθετηθούμε πιο κοντά στους πελάτες και να γίνουμε ευέλικτοι», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jim Smith, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η Thomson Reuters προς τους εργαζομένους, μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Για τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα έσοδα που είχε η εταιρία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υποχώρησαν κατά 1% σε ετήσιους όρους, σε 73 εκατ. δολάρια. Η επιχείρηση αυτή εμφάνισε ζημίες ύψους 61 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, από απώλεια 51 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα συνολικά έσοδα της Thomson Reuters ενισχύθηκαν 1% σε ετήσια βάση και άγγιξαν τα 2,74 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ήταν 286 εκατ., από 293 εκατ. δολάρια το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Για το σύνολο του έτους αναμένεται ανάπτυξη εσόδων 2% με 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v