Σαουδική Αραβία: Αλλαγή φρουράς στο ΥΠΟΙΚ

Ο 67χρονος Ιμπραχίμ αλ-Ασάφ ήταν υπουργός Οικονομικών από το 1996. Ο αντικαταστάτης του στήριξε ανοιχτά το μεταρρυθμιστικό οικονομικό πρόγραμμα «Όραμα 2030».

Σαουδική Αραβία: Αλλαγή φρουράς στο ΥΠΟΙΚ

Η Σαουδική Αραβία καρατόμησε το βετεράνο υπουργό Οικονομικών, Ιμπραχίμ αλ-Ασάφ, αποσύροντας και το τελευταίο μέλος που είχε απομείνει από την οικονομική ομάδα του πρώην βασιλιά της χώρας.

Ο Μοχάμεντ αλ-Τζανταάν, επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας, ορίστηκε αντικαταστάτης του, με διάταγμα που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Ο 67χρονος κ. Ασάφ ήταν υπουργός Οικονομικών από το 1996.

Η απομάκρυνση του από το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναμενόμενη μετά την διαδοχή στο θρόνο το 2015. Ο κ. Τζανταάν ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στα πρώτα του σχόλια ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τζανταάν στήριξε το μεταρρυθμιστικό οικονομικό πρόγραμμα «Όραμα 2030» που παρουσίασε ο 31χρονος γιός του βασιλιά Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο κ. Τζανταάν, ανέφερε σε ανακοίνωση πως είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει προς «ευρύτερους ορίζοντες ανάπτυξης και χρηματοοικονομικής, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας στο πλαίσιο του οράματος 2030 του βασιλείου, παρά τις προκλήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v