Maersk: Πτώση 43% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα του δανέζικου ομίλου υποχώρησαν 9% σε 9,18 δισ. και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 429 εκατ. δολάρια. Τα αποτελέσματα του κολοσσού συνέχισαν να πλήττονται από τα αδύναμα ναύλα και τις επίμονα χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο.

Maersk: Πτώση 43% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η A.P. Moeller-Maersk ανακοίνωσε σήμερα πτώση 43% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου σε σχέση με πέρυσι, καθώς τα ναύλα που παραμένουν αδύναμα και οι επίμονα χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο συνέχισαν να πλήττουν τις δραστηριότητες του ομίλου.

Ο δανέζικος κολοσσός στη ναυτιλία και στο πετρέλαιο κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 429 εκατ. δολαρίων από 755 εκατ. πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 9% σε 9,18 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη τριμήνου 496 εκατ. δολαρίων από έσοδα 9,39 δισ., τονίζει το MarketWatch.

Εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη (underlying profit) επίσης υποχώρησαν σε 426 εκατ. από 662 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Εξαιρώντας τα στοιχεία αυτά, η Maersk Line, ο μεγαλύτερος φορέας container στον κόσμο σε όρους χωρητικότητας, εμφάνισε απώλειες 122 εκατ. δολαρίων από κέρδη 243 εκατ. πέρυσι. Η Maersk Oil, ωστόσο, συνέδραμε με κέρδη 146 εκατ. δολαρίων, από μόλις 32 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Για το σύνολο του έτους, ο όμιλος αναμένει σημαντικά χαμηλότερα κέρδη σε σχέση με πέρυσι, ενώ υποβάθμισε και την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση για μεταφορές container δια θαλάσσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v