Ανοιχτή επιστολή 370 οικονομολόγων κατά του Τραμπ

Εκκληση στους Αμερικανούς να μην ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ απευθύνουν 370 οικονομολόγοι σε ανοιχτή τους επιστολή. Τον κατηγορούν για προαγωγή θεωριών συνωμοσίας και προειδοποιούν ότι θα αποτελέσει πρωτοφανή κίνδυνο για την ευημερία της χώρας.

Ανοιχτή επιστολή 370 οικονομολόγων κατά του Τραμπ

Μια ομάδα 370 οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και 8 νομπελίστες, υπέγραψαν επιστολή με την οποία προειδοποιούν ενάντια στην εκλογή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για «επικίνδυνη, καταστροφική επιλογή» για τη χώρα.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται και ο Άνγκους Ντίτον του Princeton, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ Οικονομικών την προηγούμενη χρονιά και ο Όλιβερ Χαρτ του Harvard, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο νικητές τη φετινή χρονιά.

«Παραπληροφορεί τους ψηφοφόρους, υποβιβάζει την εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς με θεωρίες συνωμοσίας και προωθεί την ηθελημένη αυταπάτη έναντι της επαφής με την πραγματικότητα», γράφουν στο γράμμα οι οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο Κένεθ Άροου.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι οικονομολόγοι επικρίνουν τον κ. Τραμπ γιατί αμφισβητεί τη νομιμότητα οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύουν αναγνωρισμένοι θεσμοί.

Σημειώνουν ακόμα πως δεν έχει προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων και ότι έχει υποστηρίξει αμφιλεγόμενες θέσεις για το εμπόριο και τη φορολογική πολιτική.

Επιτίθενται επίσης στον κ. Τραμπ γιατί δεν «ακούει αξιόπιστους ειδικούς» και για την προαγωγή «της μαγικής σκέψης και των θεωριών συνωμοσίας έναντι των ψύχραιμων αξιολογήσεων βιώσιμων οικονομικών πολιτικών επιλογών».

Η επιστολή δεν κάνει καμία αναφορά στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Αν εκλεγεί, θα αποτελέσει έναν πρωτοφανή κίνδυνο για τη λειτουργία των δημοκρατικών και οικονομικών θεσμών και για την ευημερία της χώρας. Για τους λόγους αυτούς, συνιστούμε με θέρμη να μην ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τράμπ», καταλήγει η επιστολή. 

*Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στα αγγλικά στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v