Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει εξαντλήσει τα όριά της

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τις αμφιβολίες του σχετικά με την πολιτική της ΕΚΤ. Περιορισμό του QE και τερματισμό του προγράμματος νωρίτερα από το αναμενόμενο, ζήτησε χθες και η επιτροπή σοφών της Γερμανίας.

Σόιμπλε: Η νομισματική πολιτική έχει εξαντλήσει τα όριά της

Η νομισματική πολιτική έχει σε μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τα όριά της, ανέφερε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τις αμφιβολίες του σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτει το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η επιτροπή σοφών της Γερμανίας ζήτησε περιορισμό του QE και τερματισμό του προγράμματος νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.

Οι ειδικοί που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής πολιτικής υπογράμμισαν πως η έκταση της νομισματικής χαλάρωσης δεν είναι πλέον κατάλληλη, καθώς ανακάμπτει η ευρωζώνη.

Η επιτροπή σημείωσε ότι τα μέτρα αποτέλεσαν παράγοντα-κλειδί για την ανάκαμψη αυτή, αλλά κρύβουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της περιοχής και απειλούν τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v