Ανάπτυξη 2% βλέπει το 2017 για Ελλάδα η EBRD

Η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση την επόμενη χρονιά προβλέπει σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Χρονιά ρεκόρ το 2016 για τον τουρισμό. Η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων από την κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ανάπτυξη 2% βλέπει το 2017 για Ελλάδα η EBRD

Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το «σημείο καμπής» και θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εκτιμά σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Αν και η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,7% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα καταγράψει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης το 2016 και το 2017 θα αναπτυχθεί με 2%, προβλέπει η EBRD.

«Η Ελλάδα πραγματοποιεί στροφή χάρης στην καλή τουριστική σεζόν και την επιστροφή της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης» αναφέρεται στην έκθεση.

«Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν πως το 2016 θα είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, με τις αφίξεις από το εξωτερικό στα κύρια αεροδρόμια της χώρας τους πρώτους εννιά μήνες του έτους να καταγράφουν αύξηση 7,6% σε ετήσια βάση. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κινείται επίσης υψηλότερα σταδιακά, βοηθούμενη από την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνηση στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM» σημειώνεται. 

Το Μάιο η αναπτυξιακή τράπεζα προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,2% φέτος και ότι θα αναπτυχθεί με 2,4% την επόμενη χρονιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v