Erste Bank: Στα €337,4 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Σε 434,9 εκατ. υποχώρησαν τα καθαρά έσοδα από προμήθειες, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 337,4 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο. Η τράπεζα στοχεύει σε μέρισμα ενός ευρώ ανά μετοχή φέτος, καθώς και σε απόδοση επενδυμένων κεφαλαίων άνω του 12%.

Erste Bank: Στα €337,4 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η αυστριακή Erste Group Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξήθηκαν τα κέρδη της σε ετήσιους όρους, καθώς μια πτώση στις προβλέψεις κινδύνου αντιστάθμισε τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στο τρίμηνο σε 337,4 εκατ. ευρώ από 276,9 εκατ.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες υποχώρησαν ελαφρώς σε 434,9 εκατ., καθώς πιέστηκαν από τα χαμηλά επιτόκια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία δεν αντισταθμίστηκαν πλήρως από την ανάπτυξη του δανεισμού.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η αναλογία κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν 67,7%, από 64,5% την ίδια εποχή πέρυσι.

«Οι επιδόσεις των δραστηριοτήτων μας συνέχισαν να αντανακλούν τις τάσεις που ήταν εμφανείς ήδη από νωρίτερα φέτος: η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων συνέχισε να βελτιώνεται και, σαν αποτέλεσμα, οι προβλέψεις κινδύνου υποχώρησαν ακόμη περισσότερο», επεσήμανε η τράπεζα σύμφωνα με το MarketWatch.

Ο όμιλος ανέφερε, πάντως, πως βρίσκεται σε πορεία ώστε να καταβάλει μέρισμα ενός ευρώ ανά μετοχή για το 2016, καθώς και ότι συνεχίζει να αναμένει απόδοση επενδυμένων κεφαλαίων άνω του 12% για το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v