Η T-Mobile αγοράζει ολλανδική μονάδα της Vodafone

Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων των Vodafone και Liberty Global για συγχώνευση δραστηριοτήτων στην Ολλανδία, η Vodafone δεσμεύτηκε να πουλήσει την λιανική της επιχείρηση. Η συμφωνία με T-Mobile Netherlands θα κλείσει το Δεκέμβριο.

Η T-Mobile αγοράζει ολλανδική μονάδα της Vodafone

Η Vodafone Group επιβεβαίωσε σήμερα ότι πουλά τη λιανική της επιχείρηση στην Ολλανδία, στην T-Mobile Netherlands, στο πλαίσιο σχετικής δέσμευσής της προς την Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, δεν έχει αποκαλυφθεί το ποσό της πώλησης, ενώ, σε περίπτωση που εγκριθεί, η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το Δεκέμβριο.

Η εταιρία πουλά τη μονάδα καθώς προσπαθεί να λάβει έγκριση του ευρωπαϊκού εκτελεστικού βραχίονα, προκειμένου να συγχωνεύσει τις ολλανδικές δραστηριότητες με εκείνες της Liberty Global.

Το Φεβρουάριο, Vodafone και Liberty Global ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για συγχώνευση των δραστηριοτήτων στην Ολλανδία. Πρόκειται για μια κοινοπραξία η αξία της οποίας εκτιμάται περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ, βάσει των συνδυασμένων εσόδων και της κεφαλαιουχικής δαπάνης, μετά κοστών ενσωμάτωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v