Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αισιόδοξος» ο ΟΠΕΚ για κλείσιμο συμφωνίας το Νοέμβριο

Το καρτέλ δήλωσε αισιόδοξο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας στην Αλγερία, ενώ απέρριψε τις απόψεις ότι η συμφωνία αυτή δεν θα τονώσει τις αγορές. Οι αναλυτές πάντως έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού.

«Αισιόδοξος» ο ΟΠΕΚ για κλείσιμο συμφωνίας το Νοέμβριο

Έπειτα από υποχώρηση αρκετών ημερών στις τιμές του πετρελαίου, ο ΟΠΕΚ εξέφρασε την Πέμπτη την πεποίθηση ότι θα οριστικοποιήσει μια συμφωνία για αναχαίτιση της παραγωγής αργότερα αυτό τον μήνα και απέρριψε τις επικρίσεις σχολιαστών που αμφισβητούν την επιρροή της.

Η «ασυνήθιστη», σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ανακοίνωση από την πλευρά του καρτέλ των 14, έρχεται αφότου οι τιμές έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 8% από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω των επανειλημμένων συναντήσεων του Οργανισμού που έληξαν σε αδιέξοδο.

«Παραμένουμε βαθιά αισιόδοξοι σχετικά με την πιθανότητα η συνεδρίαση στην Αλγερία να ολοκληρωθεί με σαφή, αποφασιστική δράση από όλους τους παραγωγούς», ανέφερε ο Οργανισμός στο μηνιαίο του περιοδικό «OPEC Bulletin».

Οι αναλυτές, πάντως, έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού, αναμένοντας πως θα αυξηθούν το επόμενο έτος αλλά θα παραμείνουν κάτω των 60 δολαρίων, όπως καταδεικνύει έρευνα της WSJ στην οποία συμμετείχαν 14 επενδυτικές τράπεζες.

Αντίθετα, το περασμένο καλοκαίρι πολλές από τις ίδιες αυτές τράπεζες προέβλεπαν αύξηση άνω των 70 δολαρίων, ένα επίπεδο που δεν αναμένουν πλέον μέχρι το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v